Over Maria van Lieverloo

Drs. M.Th. (Maria) van Lieverloo heeft psychologie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna hebben veel postdoctorale opleidingen in binnen-en buitenland haar stijl verdiept. De inspirerende & inzichtgevende lessen van oude wijsgeren en hedendaagse leertheorieën heeft zij weten te bundelen tot een confronterende doch liefdevolle aanpak. Psychiater Carl Gustav Jung was reeds voor aanvang van de Universitaire Psychologie studie een groot voorbeeldfiguur.

Begrippen als ‘ik kan mezelf alleen begrijpen vanuit de innerlijke belevingen’ en ‘het onbewuste wil bewust worden’ zijn leidend in haar therapie. Dit alles heeft gemaakt dat zij een heldere kijk op de psyche van de mens heeft en dit overdraagt aan haar cliënten. Sinds de 80-tiger jaren heeft zij een consultancy praktijk en is zij gespecialiseerd traumapsychologe.

Nadat Thich Nhat Hanh haar vanwege zijn uitstraling en wijsheid fascineerde, heeft zij zich daarnaast ook toegelegd op Mindfulness. Het is een bruikbare manier gebleken bij depressie en tevens om goed te leren omgaan met de onvermijdelijke stress van het leven.

Zij mag graag dansen en haar grote passie is de Argentijnse tango. Ze mag graag kijken en luisteren naar Flamenco en Opera’s. Verder vertoeft zij graag in de natuur, vooral de bergen inspireren haar, ’s zomers om er te wandelen, fietsen en in de winter om te skiën.

Zo nu weten jullie een beetje wie ik ben.

Mijn missie

Mijn missie is om mensen bewust te maken van de beelden die achter de emoties liggen. Verdiepingsvragen naar de voorgeschiedenis, die niet verteld wordt en die gewoonlijk ook niemand kent. De eigenlijke therapie begint pas na het onderzoek van de persoonlijke geschiedenis, ze is het geheim van de persoon waar hij / zij ten onder is gegaan.

Mijn visie is op zoek te gaan naar de ware kern, de waarheid die ontkend wordt en uit angst voor gevolgen onbewust gehouden wordt. In de psychologie bestaat er bovendien nauwelijks een ondubbelzinnige waarheid. Een vraag kan op verschillende manieren beantwoord worden, al naar gelang men de onbewuste factoren in de beoordeling betrekt, of niet.

Mijn belofte: op zoek naar de verborgen pijn vind je jezelf terug